Diabetes en voeten

 

Diabetes en Voeten

Voetverzorging bij diabetespatiënten vereist extra zorg. Regelmatige controle (indien nodig behandeling) door de pedicure bij diabetespatiënten kan ernstige gevolgen voorkomen. Hier leest u meer over de diabetische voet en de reden waarom pedicures daarvoor speciaal gecertificeerd moeten zijn.

 

Diabetische voeten vereisen extra zorg:

De voeten van diabetespatiënten kunnen namelijk extra kwetsbaar zijn en hierdoor is een speciale behandeling geboden. De voeten van diabetespatiënten zijn vaak extra kwetsbaar omdat:

- de bloedsomloop in de benen en voeten kan verminderen.

- het gevoel in de voeten kan verminderen of uitvallen.

- de voeten van stand kunnen veranderen.

 

Algemene adviezen voor de diabetespatiënt :

- Controleer dagelijks uw voeten op eventuele wondjes of huidbeschadigingen.

- Controleer dagelijks uw schoenen, voordat u die aantrekt, op kleine dingetjes die er niet in horen bv. Legoblokje ect. Maar ook op naden en oneffenheden of beschadigingen.

- Ga regelmatig fietsen of wandelen en doe (dagelijks) voetoefeningen.

- Laat uw voeten behandelen door een professionele pedicure aangesloten bij ProVoet met de aantekening Diabetische Voet.

 

 

Wanneer gaat een diabetes patiënt naar een pedicure?

Het is raadzaam om enkele keren per jaar, ook als er geen voetklachten zijn, naar de professionele voetverzorger/pedicure aangesloten bij ProVoet met de aantekening Diabetische voet te gaan. Het voorkomen van voetproblemen is namelijk één van de belangrijkste taken van de pedicure. Naast de voetbehandeling geeft de pedicure adviezen over de verzorging van de voeten en keuze van schoenen. Tevens kan de pedicure u adviserend doorverwijzen naar de huisarts, specialist of podotherapeut.


Voor al uw voetzorgen

Contact

Medisch pedicure Corine de Ruiter

Andoorn 99
8265 KK Kampen